Rareș Prisacariu a impresionat pe toată lumea cu prestațiile sale și a câștigat Românii au talent 2023. Succesul băiețelului de 7 ani, din Botoșani, a fost aspru criticat de unii dintre fanii emisiunii de la Pro TV. Disputele pe seama acestui subiect au intrat chiar și în atenția politicienilor din țara noastră. Președintele AUR, George Simion, și-a exprimat și el opinia într-un mod categoric.
Încă de la prima apariție în show-ul Românii au talent, Rareș Prisacariu a impresionat pe toată lumea cu monologurile extrem de dificile și profunde pe care le-a recitat cu multă pasiune. Puștiul-fenomen din Botoșani a intrat rapid în sufletele tuturor. Ajuns în marea finală, Rareș a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, devenind, astfel, câștigător.
Desemnarea lui Rareș Prisacariu drept câștigător al emisiunii Românii au talent a produs un val de discuții contradictorii în mediul online. Unii dintre contestatari consideră că părinții lui Rareș l-au exploatat, profitând de talentul lui oratoric și de memoria sa fabuloasă. În plus, susțin că aceste două calități nu sunt suficiente pentru a câștiga un astfel de concurs.
De cealaltă parte, sunt mulți care au sărit în sprijinul lui Rareș și al părinților săi. Printre aceștia se numără și președintele AUR, George Simion. Politicianul susține că toate comentariile negative la adresa copilului-minune și a părinților acestuia sunt pline de ipocrizie. Totodată, Simion a subliniat că mărturisirea credinței și cunoașterea valorilor naționale erau în trecut lucruri firești. Mai mult, politicianul l-a dat drept exemplu pe marele compozitor George Enescu, care la vârsta de 7 ani studia, deja, la Conservatorul din Viena.
„Am urmărit cu emoție prestația tânărului Rareș Prisăcariu la „Românii au talent” și nu mi-aș fi închipuit că pot exista reacții negative, vitriolice chiar, împotriva lui și a părinților săi.
Oare părinții ar fi fost acuzați „că-i distrug copilăria”, dacă Rareș recita niște poezii despre „diversitate” sau despre „minunata lume fără țări”? Oare unde a fost corul bocitoarelor de azi, când copiii erau duși prin frig, să zbiere măscări în piețe? Aia nu a fost îndoctrinare? Cum îi apucă grija de copii, pe unii, doar când vine vorba despre Dumnezeu și Țară, dar nu zic nici „pâs” când vine vorba despre pornografie, incultură sau droguri?
Altădată, mărturisirea credinței și cunoașterea valorilor naționale, precum poeziile lui Eminescu, erau firescul: așa am crescut. Așa au crescut și cei care-au făcut România Mare.
La 5 ani, Enescu susținea primul concert, iar la 7 ani studia la Conservatorul Vienez. Geniile trebuie încurajate să-și atingă potențialul: dacă era după câțiva rătăciți de azi, părinții lui Enescu erau reclamați că-și chinuie copilul”, a transmis George Simion.